Dosegljivi smo na 01 280 68 01, 031 296 334 aliinfo@dijaska.org

Študentska prehrana

Bodoči študenti, ne pozabite na pravočasen vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane

Čeprav so pred vami najdaljše počitnice in vam po glavi roji tisoč in ena bolj zanimiva misel kot je začetek študijskega leta, si vseeno zabeležite, da ne pozabite na vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane. Ta vam omogoča, da boste s 1. oktobrom 2017 lahko koristili subvencije v višini 2,63 evra za študentsko prehrano. Ker pa je ob začetku študijskega leta običajno velik naval študentov na točkah SŠP, priporočamo, da vpis uredite čim prej.

Na nekaterih točkah SŠP bo predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2017/18 možen že od septembra dalje. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si pod zavihkom točke SŠP.

S 1. 10. 2017 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje študijsko obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo potrdili statusa študenta.

Postopek prijave najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.sipod zavihkom pogosta vprašanja študentov.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.


Študentska organizacija Slovenije
Dijaška organizacija Slovenije

Odprte prijave na konferenco KEKS

Prijave na nacionalno konferenco Krepitev in evalvacija kakovosti v sistemu vzgoje in izobraževanja – KEKS, ki bo potekala 18. in 19. novembra 2015 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, so že odprte.
Read about Buy seroquel xr 150 mg information including FDA warnings, side effects, risks, prescribing information and recent major change. Konferenca je namenjena ravnateljem, strokovnim delavcem, vključenim v skupine za kakovost, učiteljem, vzgojiteljem ter drugim strokovnim delavcem vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov, izobraževalcem učiteljev, pedagoškim svetovalcem in raziskovalcem s področja vzgoje in izobraževanja.
Cilji konference so naslednji:
• predstaviti različne pristope k ugotavljanju in zagotavljanju kakovosti izobraževanja v Evropi,
• odpirati razpravo o sistemu zagotavljanja kakovosti v Sloveniji,
• širiti rezultate preteklih projektov s področja kakovosti,
• ponuditi prostor za izmenjavo dobrih praks pri ugotavljanju in zagotavljanju kakovosti med vrtci in šolami.

Bogat program konference bodo oplemenitili domači in tuji strokovnjaki, v okviru tematskih mrež pa bo predstavljenih skoraj 100 primerov dobrih praks.
Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest na spletni strani konference. Kotizacije za udeležbo na konferenci ni.

Vabilo na konferenco si lahko ogledate tukaj.

Lepo vabljeni k prijavi!

 

 

                                                                                                       

Dijaški humanitarni bazar v organizaciji Dijaške skupnosti Maribor

Pod sloganom "DIJAKI ZA DIJAKE" in z namenom pomagati in dati tistim, ki nimajo Dijaška skupnost Maribor s pomočjo srednjih šol organizira dijaški humanitarni bazar.

 

Na bazarju bodo sodelovale vse srednje šole Maribora in Ruš. S svojimi izdelki bomo poskušali pritegniti številne mimoidoče, da se ustavijo od stojnicah ter v zameno za dobrote, izdelke dijakov in dobro voljo namenijo prispevek v humanitarne namene za socialno ogrožene dijake in njihove družine.
 

petek 19.12.2014 med 10h in 16h na trgu Leona Štuklja s številnimi izdelki in aktivnostmi zbiramo denar za naše vrstnike! Ker nam je mar.

Skupaj smo močnejši!

Vabilo k filmskemu natečaju

Potegujte se za možnost bogatih denarnih nagrad, s sodelovanjem na natečaju: Kratek film na temo lesa.

 

Vabimo vas, k sodelovanju na nagradnem natečaju: Kratek film na temo lesa (30 s).

Sodelujejo lahko vsi, učenci, študentje, dijaki... pravne, fizične osebe...

Rok je resda kratek a zato so nagrade toliko lepše (€), da se ima smisel potruditi.

Več informacij na:

 

http://www.podjetniski-portal.si/index.php?t=News&id=858

http://www.artrebel9.com/lepo-je-biti-lesen/  

O NAS

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) je demokratično organizirana stanovska organizacija dijakov v Republiki Sloveniji. DOS združuje vse slovenske dijakinje in dijake ter zastopa njihove interese in se zavzema za njihovo uresničevanje.

Kontakt

Dunajska 51
1000 Ljubljana
Slovenija

01 280 68 01

FACEBOOK